• A megjelenített árak nem tartalmazzák az ÁFA-t. |
  • Magánszemélyeket nem szolgálunk ki! |
  • Aktuális telephely:
A megjelenített árak nem tartalmazzák az ÁFA-t.

Cégünkről

 

Barát Papír Kft-t 1991. decemberében alapítottuk, akkor még Betéti Társasági formában. Cégünk a kezdetekkor még csak kiskereskedelemmel foglalkozott. Az előprivatizáció során vásárolt kiskereskedelmi üzletekben tanultuk ki a kereskedelem fortélyait. Cégünk székhelyén, Szegeden működtettünk előbb kettő, majd négy kiskereskedelmi üzletet. Mintegy kétévi működés után kezdtünk el nagykereskedelemmel foglalkozni Szegeden az Apáca utcai telephelyen, amelynek megnyitása, akkor minőségi ugrást jelentett a társaságunk életében.

A megalakulás óta mindig kizárólag magyar tulajdonban lévő cégünk csak a fokozatosság betartásával tudott növekedni, kizárólag saját erejéből, ehhez pedig feltétel volt vevőink bizalma. Erre építjük még ma is üzletpolitikánkat. Később a forgalom folyamatos növekedése szükségessé tette az árukészlet és választék fokozatos bővítését. Emiatt idővel elkerülhetetlenné vált a jelenlegi Szeged, Irinyi János utcai áruház megnyitása, amelyre 1999. decemberében került sor. Cégközpontunk azóta is a mintegy 2 800m² összes raktárfelületen elhelyezett árukészlettel és a mintegy 3 000m²-es parkolóval várja a kedves vásárlóikat.

A cég életében jelentős dátum a 2000. év, hiszen ekkor alakultunk Kft.-vé. A 2001. év is jelentős dátum számunkra, hisz cégünk ekkor nyitotta meg első vidéki kirendeltségét. Az így létrejött békéscsabai kirendeltség elsősorban a Békés megyei vevők minél gyorsabb kiszolgálását volt hivatott szolgálni, ahol azóta is a szegedi központtal megegyező vásárlási feltételek, és szolgáltatások várják partnereinket. 2005. májusában a budapesti kirendeltség megnyitásának célja elsősorban a Pest megyei vevőink kiszolgálásának megkönnyítése volt. 2005. augusztusban nyitottuk újabb, tatabányai kirendeltségünket, ahol 400 m² –en várjuk Észak-Dunántúli partnereinket.Cégünk 2006. márciusában tovább bővült a budapesti székhelyű Pergamon Kft. megvásárlásával, amely főleg számítástechnikai kellékanyagot, fénymásolópapírt, írószereket, számítástechnikai kiegészítőket forgalmazott. A cég legjelentősebb vevői között szerepelnek budapesti és országos szintű közületek.

2008. január végétől tatabányai kirendeltségünk új, saját tulajdonú, több mint 600 m²-es ingatlanba költözött. Itt változatlanul magas színvonalon, lényegesen nagyobb áruválasztékkal és kibővült szolgáltatásokkal várjuk vásárlóinkat. 2009. júliusában a budapesti kirendeltségünk elköltözött a Száva utcából új, saját tulajdonú 720m²-es telephelyre a Zádor utca 11 szám alá, ahol már kitűnő parkolási lehetőséget tudtunk biztosítani, valamint magasabb kiszolgálási színvonalat értünk el Partnereinknél. A Pergamon Kft. 2009. augusztus 31-én beolvadt a Barát Papír Kft-be. 2010 óta cégünk forgalma meghaladja a 2milliárd forintos forgalmat.

2014. december 18-án budapesti telephelyünk elköltözött saját tulajdonú ingatlanunkba, ami a 1151 Budapest Károlyi Sándor út 154/a szám alatt található. A 7500 m2-es telekterületen egy 1200 m2-es raktárépület helyezkedik el. Vásárlóink ezáltal egy tágas bemutató teremben ismerkedhetnek meg, nézhetik meg termékeinket. Parkolási lehetőséget biztosítunk minden hozzánk látogatónak. Hatalmas terület teszi lehetővé ügyfeleink számára a gondatlan parkolást.

A folyamatos fejlődés nem csak területi bővülés hanem a forgalmazott márkák formájában is megjelent. 2009. novemberében pályázati segítséggel, a hatékonyabb kiszolgálás érdekében cégünknél bevezetésre került egy komplex vállalatirányítási rendszer (Octopus 8) és a hozzá kapcsolódó mobiltechnikát alkalmazó rendszer. 2010. áprilisában a gyorsabb és pontosabb munka érdekében minden telephelyünkön az Európai Unió támogatásával az ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV keretében megvalósult beszerzésnek köszönhetően vonalkód leolvasó készülékeket kezdtünk el használni, melyek segítségével már színvonalasabb kiszolgálást tudtunk biztosítani Partnereink számára. Az áru összekészítő és eladó kollégáink a készülékkel azonnali információt kapnak az adott termék áráról, illetve raktárkészletéről.

Az internet világának folyamatos elterjedése és egyre nagyobb körben való népszerűsége miatt határoztuk el, hogy 2010. augusztusában cégünknél bevezetésre kerül egy komplex e-kereskedelmi rendszer. Létrejött a Barát Papír Kft. weboldala a www.barat.hu webcímen. A világhálón való nyitásunk óta webáruházunk folyamatosan fejlődik partnereink igényeit és szokásait figyelembe véve. A nap 24 órájában elérhető áruházunkban bárki körülnézhet és tájékozódhat aktuális akcióinkról, termékeinkről. Webáruházunk szinkronban van a vállalatirányítási rendszerünkkel, így a regisztrált Partnereink láthatják saját egyedi áraikat, korábbi számláikat, megrendeléseiket. Tájékozódhatnak hitelkeretükről és kintlévőségeikről.

Saját márka létrehozását már régóta terveztük, de csak 2007. után valósítottuk meg ezt a tervünket. Így létrejött az Office21 termékcsalád, ami azóta is töretlenül bővülő kínálatot nyújt partnereink számára. Számunkra fontos volt létrehozni egy olyan márkát, ami nem csak minőségi, de megbízható is egyben,  és  mind emellett kedvező ára is van. Az Office21-es márka biztosan megállja helyét, nagyobb márkanevek mellett is. Így biztosan tudjuk ajánlani partnereink számára versenyképes ára miatt. Állandóan bővülő termékpaletta mára már átlépte a 280 féle terméket.

  Folyamatos bővülés és árukészletünk növekedésével több kitűnő termék kizárólagos importőrévé is váltunk. Ezek között legfontosabbaknak a Jolly, Argus, Ekoz, Fabriano, Blasetti, ADEL,  márkákat tartjuk.

Minőségi garanciát vállalunk az általunk forgalmazott termékekre. A forgalmazott áruk közül elsőbbséget élveznek a minőségbiztosítási rendszerrel rendelkező belföldi gyártmányok. Az esetleges hibás árukat 48 órán belül kicseréljük. Cégünk a 2001-es év sikeres auditálását követően megszerezte az ISO 9002 minőségbiztosítást, így munkánkat e minőségbiztosítási rendszer előírásainak betartásával végeztük. Ennek továbbfejlesztéseként az ISO 9001-es minősítést is megszereztük a 2003-as év végén. 2010. októberétől rendelkezünk a szabvány legújabb ISO 9001:2009 minőségbiztosítási tanúsítványával. Áruválasztékunk folyamatos bővítése és a megszokott magas szintű szolgáltatási színvonalunk, garancia a partnereinkkel való hosszú távú, kölcsönösen előnyös együttműködésünkre. 2005. májusában a Közbeszerzések Tanácsa által vezetett minősített ajánlattevők hivatalos jegyzékébe kerültünk a Tanács T/3 – 39/1218 -3/2005 sz. határozata alapján:

Cégünk folyamatosan foglalkoztat dikákokat a MELÓDIÁK révén. 2015-ös tanévben Tatabányán, Budapesten és Szegeden összesen 18 tanulót foglalkoztattunk gyakorlati oktatás keretében. 2016-ban tovább folytatva ezt a tradíciót újabb tanulók tölthették a tanév közbeni és nyári gyakorlatukat telephelyeink valamelyikében.  2015. augusztusától már a NEBULÓ Diákszövetkezet tanulóit is fogadjuk.

Büszkén mondhatjuk, hogy immár 2003 óta a XEROX és 2011 óta a FELLOWES  hivatalos forgalmazói vagyunk Magyarországon.

2015. év végén partnereink megrendelt áruit  már az új gépkocsi parkunkkal szállítjuk ki. Beruházásunkat követően gépkocsi parkunk életkora nem lesz több mint 4 év. Biztosítva a megbízható, pontos kiszállítást ügyfeleink részére. Manapság már elengedhetetlen a gyorsaság, így nálunk is fontossá vált, hogy partnereink által megrendelt árut minél gyorsabban eljuttassuk a kívánt helyre. Ezért a gyorsabb kiszállítás érdekében saját túrajáratainkon felül külsős szolgáltató cégek szolgáltatásait is igénybe vesszük, ezáltal már az ország bármely pontjára vállaljuk a 48 órás díjtalan kiszállítást a rendelési limit értékén felül.

2018. tavaszától az ADEL és az ANCOR hivatalos disztribútorai lettünk.

A Barát Papír Kft. jelenleg több mint 60 fővel működik és kiterjedt szállítói kapcsolatokkal rendelkezik. Termékeinket hazai gyártóktól, Nyugat Európából és részben Törökországból szerezzük be.

Reméljük Ön is elégedett lesz cégünk szolgáltatásaival, teljesítésével. Bízunk benne, hogy kapcsolatunk hosszú távú lesz és az üzleti világban a sikereket együtt érjük el. Ha bárminemű észrevétele, javaslata, vagy panasza van, úgy kérjük küldje el hozzászólását a következő e-mail címre: papir@barat.hu.

 

 

 

Halász József ................Kovács Zoltán

ügyvezetők

 

 

2021.01.01.